Таблиця «найкорисніші та шкіливі продукти»

Вміщені в них фруктові кислоти допомагають боротися з гнильними бактеріями, тому яблука дуже корисні для шлунка. Пектини допомагають процесу травлення. Яблука багаті мікроелементами (залізом ), тому запобігають розвитку анемії
Таблиця «найкорисніші та шкіливі продукти»

Скачати 2.37 Mb.

Сторінка 1/11 Дата конвертації 15.04.2016 Розмір 2.37 Mb.

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

ТАБЛИЦЯ

«НАЙКОРИСНІШІ ТА ШКІЛИВІ ПРОДУКТИ»

Найкорисніші продукти Опис 1.Яблука

2. Морква, броколі

3.Цибуля/часник

4. Каша
5.Молочні продукти

Вміщені в них фруктові кислоти допомагають боротися з гнильними бактеріями , тому яблука дуже корисні для шлунка. Пектини допомагають процесу травлення. Яблука багаті мікроелементами (залізом ), тому запобігають розвитку анемії/

Морква — джерело бета- каротину. Броколі — дієтичний гіпоалергенний продукт.

Вживання цих продуктів підвищує імунітет , постачає організм вітамінами і мінералами.

Вона багата вуглеводами, які необхідні для росту і розвитку дитини і повинна бути присутня в раціоні щодня, переважно давати на сніданок.

Молочні продукти, що містять біфідо-і лактобактерії нормалізують мікрофлору кишечника, перешкоджають розвитку дисбактеріозу.

Шкідливі продукти Опис 1.Кока –кола

2.Солодка газована вода

3.Картофельні чіпси

4.Сосисиі (дешеві ковбаси)
5 . Маргарин .

Напій містить ортофосфорну кислоту , яка може видаляти іржу. А в 1 літрі напою — 25 ложок цукру , таке навантаження не під силу підшлунковій залозі дитини , що відповідає за зниження цукру в крові.
Напій містить бензоат натрію , який пошкоджує мітохондріальну ДНК , що може призвести до цирозу печінки та інших захворювань .

У поєднанні з величезною кількістю жиру , ароматизаторами та смаковими добавками чіпси стають справжньою загрозою для шлунка малюка.

У їх складі практично немає м’яса , зате багато жирів , соєвого білка і нітриту натрію , який перетворюється на канцероген .

У маргарині містяться молекули жирних кислот , які перетворюються в транс — ізомери , що підвищують рівень холестерину в крові , сприяють розвитку судинних захворювань.

Додаток 2

ПЛАН РОБОТИ З БАТЬКАМИ ЗА ПРОЕКТОМ

«ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ»

№/

Зміст роботи Форма узагальнення Термін виконання Відповідальний Організаційний етап 1 1.Організація Дня відкритих дверей «Зустрічай нас, дитсадок! »

2.Організація інноваційного середовища для здоровˊязберігаючої діяльності.

Сценарій
Пам’ятка
Бесіда Вересень Вихователі
Батьки Діагностичний етап 1 Проведення анкетування з метою виявлення інтересів і знань батьків вихованців з питань здорового харчування дітей 5-6 років Анкети

Тести

Жовтень Вихователі

Медсестра

Навчальний етап 1 Психолого-педагогічний лекторій для батьків:

«Що таке хроший смак їжі»

«Що таке повноцінне здорове харчування»

«Десять найшкідливіших продуктів харчування»

«Народні традиції харчування», «Як і коли потрібно їсти»

-Започаткування ведення батьками «Щоденника харчування»

Міні-лекції

Консультації
Щоденник

Листопад

Вихователі

Лікар

Батьки

2 Засідання за круглим столом

1.« Харчування дітей дошкульного віку та його вплив на стан здоров’я дитини»

2. «Що таке хороший смак їжі?»

Міні-лекції Грудень Вихователі

Керівник днз

Батьки

3 Батьківський всеобуч „Це потрібно знати” (самостійне вивчення молодими батьками психолого-педагогічної літератури з проблеми здорового харчування) Каталог рекомендо-ваної літератури

Січень

Вихователі

Вихователь-методист

4 Випуск педагогічних рекомендацій:

«Режим харчування дитини вдома»

«Як запобігти харчовим отруєнням»

«Як привчити дитину до здорового харчування».

Рекомендації Лютий Вихователі

Вихователь-методист

Етап практичної підготовки 1 Семінр- практикум: «Здорове харчування»

  1. Доповідь методиста «Режим харчування».
  2. Перегляд інтегрованого заняття «Розумно їсти-довго жити»

«Круглий стіл» ««Харчування – джерело енергії»

  1. Підбиття підсумків семінару, вироблення спільних заходів роботи дітей по темі «Режим харчування»

Доповідь
Заняття з дітьми

Лекція

Заняття з батьками

Бесіда Березень Вихователі

Вихователь-методист

Діти

2 1.Вечір запитань та відповідей (обмін досвідом)

— Дискусія „Мій садок – найкращий?”

— Харчування у вашій родині (обмін досвідом)

2.Виставка «Кулінарні секрети» (рецепти улюбленої страви родини), створених батьками.

Виставка

Квітень
Травень Вихователі

Методист

Батьки

Контрольно-оцінювальний етап 1 — Аналіз ведення «Щоденника харчування» (відстеження динаміки розвитку)

— Діагностування батьків (відстеження динаміки)

Щоденник

Анкети

Тести Травень Вихователі

Медсестра

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11
База даних захищена авторським правом ©mediku.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка
Інформація Автореферат Анализ Диплом Додаток Доклад Задача Закон Занятие Звіт Инструкция

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий