Наказ №2 Про аналіз харчування дітей днз в 2014 році

Аналіз харчування дітей днз за 2014 рік показав, що в цілому харчування було організовано на належному рівні. Вихователі дотримувались вимог програми щодо виховання культурно-гігієнічних навичок
Наказ №2 Про аналіз харчування дітей днз в 2014 році

Скачати 56.45 Kb.

Дата конвертації 25.04.2016 Розмір 56.45 Kb. КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ДОШКІЛЬНИЙ

НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

(ЯСЛА-САДОК) № 446

ХАРКІВСЬКОЇ

МІСЬКОЇ РАДИ»

КОММУНАЛЬНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ

«ДОШКОЛЬНОЕ

УЧЕБНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ

(ЯСЛИ-САД) № 446

ХАРЬКОВСКОГО

ГОРОДСКОГО СОВЕТА»

НАКАЗ
05.01.2015 №2

Про аналіз харчування

дітей ДНЗ в 2014 році
Аналіз харчування дітей ДНЗ за 2014 рік показав, що в цілому харчування було організовано на належному рівні. Вихователі дотримувались вимог програми щодо виховання культурно-гігієнічних навичок, помічники вихователів виконували санітарні норми організації харчування в групах.

Порушень технології приготування їжі не було.

Сестрою медичною старшою Солодовник І.М. і комірником Масловою Н.М. контролювалась якість продуктів від постачальників, про що свідчить вся наявна документація.

З метою попередження кишково-шлункових захворювань та харчових отруєнь серед дітей здійснюється суворий контроль за умовами зберігання та дотримання термінів реалізації продуктів і технологією приготування їжі.

Регулярно проводиться зняття проб страв, виставляються добові проби.

Перспективне меню складається щопонеділка з метою корекції виконання натуральних норм.

Вартість харчування дітей за один день в середньому за рік складає 11.00 грн. (оплата для батьків – 4.95 грн., для батьків пільгового контингенту – до 2.00 грн.).

Аналіз показав, що за 2014 рік середнє виконання норм основних продуктів харчування таке:

— м’ясні продукти — 65 %

— рибні продукти — 45 %

— яйця — 93 %

— масло вершкове — 100 %

— масло рослинне -78%

— сир м’який — 57 %

— молоко — 59 %

— цукор — 95 %

— крупи, борошно — 106 %

— овочі — 73 %

-соки — 56 %

— картопля — 92%

Ці показники вище попереднього року. На жаль, грошова норма 11 грн. не дає змогу виконувати норми в повному обсязі.

В літній період не регулярно завозились свіжі огірки, помідори, капуста.

Підрахунки хімічного складу харчування показали, що за щоденної норми отримання білків, жирів і вуглеводів дітьми раннього і дошкільного віку фактично становлять : 34,0 г білків у групах раннього віку і 44г в дошкільних групах проти 46 і 59 за нормою, жири – 34,0 у групах раннього віку і 44,0 в дошкільних проти 46 і 59 за нормою , вуглеводи 142 – в групах раннього віку, 201 – в дошкільних групах проти 190 та 270 за нормою.

Калорійність їжі складає відповідно 1003 і 1369 проти 1358 та 1847 за нормою.

Отже, аналіз щоденних норм харчування показав, що діти отримують в незначній кількості менше білків, жирів, вуглеводів, відповідно знижена і калорійність їжі.

На основі вищевикладеного аналізу отримання дітьми продуктів та з метою покращення харчування у закладі

НАКАЗУЮ:

1. Сестрі медичній старшій Солодовник І.М.:

1.1. Забезпечити неухильне дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування в КЗ ДНЗ.

Постійно

1.2. Приймати продукти харчування разом з комірником тільки високої

якості відповідно до Державних стандартів, з усіма супроводжуючими

документами.

Постійно

1.3. Проводити зняття проб готових страв кожного прийому їжі безпосередньо з котла за 30 хвилин до видачі в обсязі не більше порції відповідно до переліку страв за меню-розкладкою.

Постійно

1.4. Надавати інформацію про виконання натуральних норм харчування за встановленим зразком в УОА.

До 30 числа кожного місяця

1.5. Забезпечити належний стан ведення журналів бракеражу сирої та готової продукції відповідно до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Постійно

1.6. Здійснювати відбір та зберігання добових проб раціону згідно з Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Постійно

1.7. Продовжувати стежити за різноманітністю продуктів харчування у раціоні дітей та проводити їх корекцію згідно з таблицею взаємозаміни.

Постійно

1.8. Посилити контроль за дотриманням режиму харчування, режиму отримання їжі та питного режиму.

Постійно

1.9. Своєчасно проводити заміну продуктів харчування в разі несвоєчасної доставки, враховуючи їх біологічну цінність.

Постійно

1.10. Посилити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних умов з метою попередження спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Постійно

2. Комірнику Масловій Н.М.:

2.1. Своєчасно замовляти продукти харчування та продовольчу сировину у

необхідній кількості за встановленим зразком в УОА.

Постійно

2.2. Приймати продукти харчування тільки високої якості відповідно до

Державних стандартів, з усіма супроводжуючими документами.

Постійно

2.3. Вести журнал обліку продуктів харчування відповідно до вимог ведення ділової документації.

Постійно

2.4. Тримати комору та обладнання в належному санітарно — гігієнічному стані. Постійно
3.Шеф-кухарю Сітніковій Л.Л., кухарям Кузнецовій О.В., Бутенко А.О.:
3.1. Дотримуватись суворо технології приготування їжі, термінів зберігання та реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.

Постійно

3.2. Видавати їжу згідно графіка та норм харчування на кожну дитину.

Постійно

3.3. Використовувати спецодяг, інвентар, електроприлади лише за призначенням.

Постійно

3.4. Забезпечити належний санітарний стан харчоблоку.

Постійно

3.5. Проводити щоденний огляд на гнійничкові захворювання та кишкову дисфункцію.

Постійно

4. Помічникам вихователів:

4.1. Дотримуватись суворо режиму харчування дітей у кожній віковій групі.

Постійно

4.2. Здійснювати роздачу їжі згідно з вихідними нормами на кожну дитину.

Постійно

4.3. Виконувати вимоги санітарних правил щодо харчування дітей в кожній віковій групі.

Постійно

5. Вихователю-методисту Витовтовій Л.М.:
5.1. Посилити контроль за проведенням відповідної навчально — виховної роботи щодо організації харчування, а саме:

— за організацією чергування дітей дошкільного віку;

— за дотриманням правил сервірування столу;

— за формуванням у дітей культури їжі.

Постійно

6.Вихователям всіх вікових груп:
6.1. Виховувати культурно-гігієнічні навички у дітей відповідно до програмових та методичних вимог.

Постійно

6.2. Продовжувати роботу з дітьми щодо виховання навичок культури їжі.

Постійно

6.3. Активізувати роботу з батьками щодо необхідності надання дітям

збалансованого раціонального харчування та проведення вітамінотерапії.

Постійно

6.4. Проводити роз’яснювальну роботу серед батьків та дітей щодо

профілактики харчових отруєнь, виконання правил особистої гігієни та дотримання санітарних норм. Постійно

7. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.
Завідувач ДНЗ № 446 Т.М. Богатирьова

База даних захищена авторським правом ©mediku.com.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка
Інформація Автореферат Анализ Диплом Додаток Доклад Задача Закон Занятие Звіт Инструкция

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий